Sfaturi esențiale în 2019 pentru realizare site-uri Cluj

În 5 secunde de la aterizarea pe site-ul dvs., vizitatorii dvs. pot determina ce face compania dvs. din Cluj? S-ar putea ca utilizatorii să navigheze cu ușurință spre blog, dacă au nevoie? Este ușor de înțeles aspectul prețurilor dvs.? Aveți o rată de respingere extrem de ridicată?

Dacă vă găsiți că răspundeți la "nu" acestor întrebări, ar putea fi timpul să vă uitați la modul în care ați proiectat și a-ti realizat site-ul Cluj implicit si optimizarea SEO Cluj a site-ul dvs. Web .

Un site web nu poate pur și simplu să reușească prin excelență în aspecte limitate (cum ar fi doar design sau conținut). Trebuie să aibă un design care să contribuie la experiența utilizatorului , la funcționalitatea acestuia și să completeze în mod corespunzător conținutul dvs.

Site-ul dvs. trebuie, de asemenea, să comunice clar cu publicul dvs. ce faceți, de ce faceți acest lucru și pentru cine îl faceți. Este ușor să vă prindeți cât de mare sunteți ca o afacere, încât uitați să vă asigurați că abordăm problemele principale pe care le are în primul rând audiența dvs.

Deci, ce trebuie să știți pentru a începe să vă îmbunătățiți designul de web?

Pentru a răspunde la aceasta, iată 14 sfaturi despre site-ul web pentru a vă asigura că mergeți în direcția corectă în reproiectarea dvs. și vă asigurați că nu îi întoarceți pe vizitatori.

 

Sfaturi pentru îmbunătățirea designului dvs. web in realizare site Cluj

1. Aveți un plan

Nu începeți doar să vă proiectați realizare site-uri Cluj. Pentru a vă asigura că site-ul dvs. răspunde în mod eficient nevoilor vizitatorilor dvs., trebuie să identificați călătoria cumpărătorului de la prima vizită a site-ului dvs. în momentul în care devine client.

Ce pagini vor vedea, ce conținut le vor citi și ce oferte vor converti? Înțelegerea acestui lucru vă va ajuta să creați un site care să vă ajute să vă îngrijiți prin intermediul canalului de vânzări .

Doriți să vă proiectați site-ul pentru următorul pas, nu ultimul pas. Este vorba doar de a răspunde la întrebările corecte în ordinea corectă. Este posibil ca acest context să intre în joc. Luați ceea ce știți deja despre clienții dvs. actuali (sau chiar intervievați-i) și căutați cum au mers de la un vizitator la un client. Apoi, utilizați aceste date pentru a vă descrie strategia de realizare site-uri Cluj.

2. Îndepărtați următoarele de pe site-ul dvs.

Anumite elemente de pe site-ul dvs. vor degrada valoarea și mesajul pe care încercați să le transmiteți . Animațiile complicate, conținutul prea lung, imaginile de pe site-ul web sunt doar câțiva dintre factorii de pe listă.

Cu o audiență care are doar o atenție de 8 secunde, trebuie să creați o primă impresie care să obțină cu ușurință punctele principale. Acest lucru ar trebui făcut cu secțiuni scurte, puternice de conținut și fotografii / icoane aplicabile, care sunt decupate de anteturi clare și concise.

Dacă aveți dreptul, revizuiți-l și asigurați-vă că nu conține jargon sau terminologie ambiguă . Acesta servește doar pentru a vă îngălbeni conținutul și a vă confunda utilizatorii.

Unele cuvinte care trebuie evitate includ generația următoare, flexibile, robuste, scalabile, ușor de utilizat, de ultimă generație, de revoluționare, de cea mai bună rasă, de misiune critică, inovatoare ... acestea sunt cuvintele care au peste sută, dacă nu mii companii și nu fac ca conținutul dvs. să fie mai atrăgător.

3. Includeți butoanele Social Share și Follow 

Producerea de conținut excelent și ofertele merg numai până acum, dacă nu le oferiți utilizatorilor posibilitatea de a vă împărtăși ceea ce aveți.

În cazul în care site-ul dvs. nu are în prezent butoane sociale, ar putea să pierdeți dintr-o mulțime de trafic social media care este generat de persoanele care vă citesc deja blogul!

Dacă acest lucru este nou pentru dvs., butoanele de partajare socială sunt butoanele mici care se află în partea de sus sau de jos a postărilor din blog. Acestea conțin pictograme de pe diferite site-uri media sociale și vă permit să partajați pagina direct pe canalul de social media de la alegere.

Aceste butoane funcționează ca un instrument care nu împinge, care încurajează partajarea socială de la personajele dvs. de cumpărător.

Dacă sunteți în căutarea unor instrumente pentru a vă aduce la fața locului, verificați cele două instrumente gratuite de partajare socială SumoMe și Shareaholic .

4. Implementarea solicitărilor de acțiune

Odată ce vizitatorii dvs. au aterizat pe site-ul dvs., știu ce să facă în continuare? Ei nu vor ști care sunt paginile pe care le vizualizați sau acțiunile pe care trebuie să le întreprindeți dacă nu le oferiți un fel de direcție.

Butoanele de chemare la acțiune reprezintă unul dintre numeroasele elemente care indică următorul pas pe care ar trebui să îl utilizeze o pagină. În timp ce mulți dintre noi știu că, poate fi ușor să nu reușiți să le folosiți cu exactitate pentru a ghida utilizatorii prin intermediul site-ului dvs. Web.

Este ușor să spamați site-ul dvs. cu cel mai bun apel la acțiunea "bottom-of-the-funnel" (BOFU), fără a îngriji chiar și utilizatorii dvs. cu alte apeluri de acțiune care sunt mai mult / superioare canalului .

Pentru a recunoaște dacă sunteți sau nu vinovat de acest lucru, începeți să citiți paginile de pe site-ul dvs. web. Puteți găsi cele mai multe pagini, chiar articole de pe blog, cu doar un apel la acțiune pentru o demonstrație / proces / consultare? Apoi, este timpul să vă actualizați.

Luați-vă timp pentru a adăuga în apeluri la acțiuni care le dau materiale pentru a se educa și a ajuta la rezolvarea punctelor lor de durere . Odată ce vă identificați compania ca pe una care furnizează materiale care le ușurează, ei se vor simți mai confortabil în cercetarea serviciilor dvs. pentru a vedea dacă puteți personaliza aceste soluții în realitate.

Câteva exemple de apeluri la acțiuni se dau aici pentru mai multe informații, descărcați eșantionul nostru GamePlan, înscrieți-vă pentru un webinar, vizionați videoclipul, consultați toate serviciile de marketing și vedeți prețurile. Pentru mai multe informații, consultați această ofertă pentru a vă oferi apeluri la acțiuni, modalitatea corectă de a genera și mai mulți clienți potențiali.

5. Folosiți imaginile potrivite pentru realiza site-uri Cluj

Nu orice imagine se potrivește cu tipul de mesaj pe care încercați să-l afișați publicului.

Din fericire, aveți multe de ales ( chiar și unele care sunt gratuite ). Dar totuși, cauza a prins mulți dintre noi să decidă să plagă site-ul nostru cu fotografii extrem de stânjenitoare.

Doar pentru că un site de stoc are imaginea, nu înseamnă că pare autentic și va evoca încrederea în compania dvs. În mod ideal, doriți să utilizați fotografii care prezintă imagini ale oamenilor reali care lucrează la compania dvs. și la biroul propriu-zis.

Dacă fotografiile reale nu sunt o opțiune, există tehnici pe care le puteți utiliza pentru a vă ajuta să alegeți tipul corect de fotografie . Acest lucru vă va ajuta să aduceți mai multă realitate mărcii dvs. și să vă asigurați că imaginile se potrivesc cu cine vă aflați și cu ce explică conținutul dvs.

6. Navigare

Când proiectați site-ul dvs., navigarea este cheia, este, în esență, harta care afișează locurile principale pe care le pot vizita utilizatorii.

Nu este nimic mai rău decât un site cu o interfață de navigare dezorganizată sau confuză. Când îmbunătățiți navigarea site-ului dvs. web, este important să vă asigurați că vizitatorii dvs. pot găsi cu ușurință ceea ce caută.

Unele caracteristici ale unei bare de navigație ușoare includ conținutul raționalizat, ierarhia de navigație și designul receptiv, astfel încât experiența nu se schimbă drastic pe telefonul mobil.

Dacă utilizatorii nu pot găsi ceea ce caută, nu au niciun motiv să rămână pe site-ul dvs. În schimb, ei vor sări cu siguranță și vor găsi un concurent care oferă o experiență mai bună pentru utilizatori.

7. Permiteți vizitatorilor dvs. să parcurgă pagina dvs. de pornire

Deasupra casei este veche . Nu fiți atenți să creați o pagină de pornire puțin mai lungă. Includerea a 3-5 secțiuni care ajută direct utilizatorii noi și recurenți la zonele potrivite ale site-ului dvs. vă poate ajuta să creați o experiență fără probleme.

Dar ce ar trebui să fie aceste secțiuni?

Această listă ar putea continua pentru totdeauna, dar o listă rapidă de câteva dintre cele mai importante elemente include:

  • Propunere de valoare
  • Intro Video
  • Prezentare generală a serviciilor
  • caracteristicile produsului
  • Despre noi
  • Marturii
  • Studii de caz / Povești de succes
  • Resurse

Dacă doriți o listă mai expansivă, verificați acest articol infografic sau unul din articolele blogului Ramona Sukhraj care dezvăluie alte elemente importante de pe pagina principală, care nu sunt menționate aici.

8. Nu vă fie teamă de spațiul alb

Spațiul alb este un element de design esențial, care vă ajută să rupeți pagina și să creșteți lizibilitatea.

De asemenea, numit "spațiu negativ", spațiul alb se referă la zonele din jurul elementelor de pe o pagină care sunt goale și care nu conțin conținut sau elemente vizuale.

Deși spațiul suplimentar poate părea inutil, este de fapt responsabil pentru lizibilitatea și prioritizarea conținutului. De asemenea, joacă un rol important în procesul de proiectare și poziționarea elementelor de design ale site-ului web.

Dacă știți despre unele pagini care nu au spațiu alb, examinați pagina și lipiți elemente sau conținut care nu sunt necesare pentru scopul paginii. Apoi, asigurați-vă că acest conținut este grupat corespunzător, astfel încât utilizatorii să poată distinge unde aparțin. Dacă aveți nevoie de un exemplu de site care să facă acest lucru bine, verificați toate aceste stele pentru a vă ajuta să vă ajutați la îmbunătățirea dvs.

9. Optimizarea mobilă

Nu uitați să optimizați site-ul pentru mobil . Dacă nu știți deja, 80% dintre utilizatorii de internet dețin un smartphone și "Google spune că este puțin probabil ca 61% dintre utilizatori să se întoarcă la un site mobil pe care au avut acces dificil, iar 40% vizitează site-ul unui concurent".

Aș fi puțin îngrijorat dacă aș fi tu.

Este o necesitate de a adapta site-ul dvs. pentru a se potrivi nevoilor și dorințelor vizitatorilor dvs. S-ar putea să vă întrebați de ce ar accesa cineva site-ul meu pe mobil? Ce lucruri ar căuta? Experiența mea le permite în prezent să facă aceste lucruri cu ușurință?

Dacă site-urile dvs. rămân în urma optimizării mobile, consultați câteva dintre aceste site-uri mobile minunate pentru a înțelege modul în care au creat experiențe mobile fără probleme pentru utilizatorii lor.

10. Ați găsit

Dacă doriți să dezvoltați o prezență online substanțială, atunci trebuie să creați un site care să poată fi găsit.

Acest lucru începe cu dezvoltarea unei strategii de SEO care ia în considerare termenii de căutare pe care personajele dvs. de cumpărători și publicul l-ar căuta. Termenii acestei strategii ar trebui să includă crearea unui conținut care să fie relevant pentru nevoile vizitatorilor dvs. Videoclipurile, articolele din blog și cărțile electronice reprezintă câteva exemple de conținut care pot face acest lucru.

Asigurați-vă că nu vă împiedicați prea mult cu posibilitățile nelimitate de conținut pe care le puteți clasifica. Identificați cuvintele cheie potrivite mai întâi pe care publicul dvs. le caută, astfel încât să nu atrageți prea mulți vizitatori care nu ar converti niciodată la produsul dvs., să nu mai vorbim de ofertele dvs.

11. Nu încercați să opriți niciodată

Evaluarea căilor de conversie, măsura în care utilizatorii navighează și unde dau clic pe acestea etc. sunt calități importante care pot dezvălui dacă paginile dvs. se execută așa cum ați intenționat.

Dacă sunteți o persoană care are multe pagini pentru a trece prin ea, este posibil să găsiți această problemă pe o mulțime de pagini, în special paginile de destinație mai vechi. Paginile ca acestea pot funcționa destul de bine, dar conțin informații depășite despre care știi că ar putea fi actualizate. Alții ar putea avea nevoie doar de unele actualizări sau modificări de proiectare. Modificările simple, cum ar fi culorile butoanelor, anteturile sau adăugarea unor fraze în copia dvs., ar putea face diferențe incredibile în performanța paginii.

Dar, mai degrabă decât să le schimbați și să le stabiliți pe drum, mai ales dacă nu știți ce să vă schimbați, puteți utiliza instrumentele pentru a crea teste A / B pentru ele, teste multi-variante sau chiar a configura hărți termice pentru a vedea ce utilizatorii fac. Fiecare test poate dezvălui mai mult o varietate de date care identifică de ce interacționează utilizatorii cu paginile în anumite moduri.

12. Identificați legăturile necunoscute 404 sau rupte

În funcție de dimensiunea site-ului dvs. web sau de cât timp a fost în jur, puteți avea de fapt câteva pagini sau linkuri aici și acolo care nu funcționează. Și, în plus, vizitatorii tăi nu te vor anunța.

Acordați-vă timp pentru a evalua dacă site-ul dvs. are sau nu pagini defecte. S-ar putea să fiți surprinși să găsiți pagini de destinație anterioare cu performanțe înalte care sunt nepublicate sau pagini de site web care sunt legate necorespunzător.

Puteți găsi câteva instrumente care să fie utilizate aici și aici pentru a începe.

13. Creați oferte noi sau unice

Conversia vizitatorilor este modul principal în care puteți evalua numărul de utilizatori care vă deplasează în jos. Mulți dintre noi știu că modul în care convertiți vizitatorii în mod obișnuit este prin prezentarea de oferte, demo-uri sau articole pe care le vor găsi atractive.

Dar, cu atât de multe resurse pe internet, acum este mai dificil decât oricând să rupă zgomotul și să-i convertești pe a ta.

Aceasta înseamnă că este mai important decât oricând să nu acordați atenție numai ofertelor și resurselor disponibile în zona dvs. de servicii, dar și ceea ce nu este prea.

Poate că sunteți o companie de social media care observă că mulți alți concurenți fac cărți electronice despre cum să creeze un calendar de social media. În loc să creați o ofertă similară, ați putea să faceți un pas mai departe și să creați un instrument care să permită utilizatorilor să introducă anumite informații care să genereze un program care să se sincronizeze cu calendarul Google?

Dacă acest lucru pare prea complicat, puteți încerca, de asemenea, să identificați șabloanele care nu sunt disponibile pe scară largă și să creați rapid unul și să îl promovați.

Indiferent de decizia dvs., este important să vă asigurați că ceea ce faceți este un pas mai mare decât concurenții . Copierea ofertelor de conținut care sunt în prezent acolo vă va pierde doar pe mare.

14. Actualizați conținutul dvs. pentru a apela la persoana dvs.

Când scrieți o copie pe care doriți să o impresionați pe vizitatorii site-ului dvs., mulți dintre noi tind să cadă într-o capcană periculoasă.

Conținutul este "noi" și "nostru" concentrat.

"Vom crește veniturile cu ..", "Beneficiile noastre includ ..." sunt doar exemple de anteturi pe care multe le utilizează pe paginile web. Deși este posibil să arătați căile pe care afacerea dvs. le-ar putea ajuta din cauza cât de minunate sunteți voi și produsele dvs. , nu va reuși să faceți acest lucru.

Scoateți "noi" și "ai noștri" și înlocuiți-le cu "dvs." și "cu dvs.". Clienții dvs. potențiali vor să vă întâlnească cu ochii în ochi , să înțeleagă punctele de durere pe care le au și să explice în mod direct cum ar putea fi rezolvate.

Deci, mai degrabă decât un antet precum "Studiile noastre de caz", încercați ceva de genul "Povestea dvs. potențială de succes". Sau mai degrabă decât o pagină de carieră care concentrează cât de mare este compania, filtrată într-un anumit conținut care explică modul în care viitorii solicitanți sunt importanți și capacitatea lor de a defini viitorul lor de lucru la afacerea dvs.

Acest comutator gramatic poate părea nesemnificativ, dar subconștient va afecta modul în care clienții văd afacerea dvs.

Tags: