Realizare site de prezentare Botosani - structura si web design

Realizare site de prezentare Botosani - administrare site, structura web design

Cât de important este designul unui site de prezentare al dvs.? Atunci când utilizatorii au fost rugați să descrie de ce nu au avut încredere într-un site web, 94% dintre comentarii au fost direct legate de structura si design-ul site-ului . Un site bine construit generează un trafic mai bun pentru clienți, iar o interfață îmbunătățită a utilizatorului conduce la conversii sporite.

Creativitatea este importantă, dar există câteva reguli de bază despre design și experiența utilizatorului care vă vor ajuta să vă dezvoltați site-ul web. Când creați sau reproiectați site-ul dvs., țineți cont de următoarele sugestii. Vedeti si articolul Sfaturi pentru îmbunătățirea web design-ului unui web site din Iasi

Obțineți încredere cu un design curat și englez

În ultimii ani, lumea designului digital a îmbrățișat simplitatea, se îndepărtează de clopote și fluiere și se concentrează pe elementele de bază. Din perspectiva utilizatorului, acest lucru a făcut site-urile mai ușor de navigat pentru o experiență mai plăcută. Includeți aceste opt reguli de design în site-ul dvs. pentru a vă implica mai bine publicul. Vedeti si articolul  Realizare site scoala gimnaziala - sfaturi de web design .

1 Păstrați simplu aspectul.

Cu cât este mai simplu aspectul site-ului dvs., cu atât mai bine. Asta nu înseamnă că trebuie să fie plictisitor, dar înseamnă că ar trebui să se concentreze pe elementele esențiale. Aspectele clare, funcționale fac site-ul dvs. mai ușor de încărcat, navigat și utilizat pe diferite platforme și dispozitive.

Site-ul întreg al lui Harry este doar o mână de pagini, cu cele mai importante planuri de informare și produse - front și centru. Îți permite să te angajezi mai ușor cu conținutul.

 

2 Faceți navigația ușor de urmărit.

Dacă doriți ca vizitatorii să petreacă mai mult timp pe site-ul dvs., trebuie să le ușurați accesul. S-ar putea să fiți tentat să faceți ceva unic cu designul meniurilor de navigare, dar din nou, cu atât mai simplu, cu atât mai bine. Efectuarea meniurilor dvs. standard în aparență este o modalitate de a face cititorii dvs. să se simtă confortabil atunci când acestea aterizează pe site-ul dvs.

Vogue are meniuri descriptive, proeminente de navigare, pentru a vă ajuta să găsiți și să vă angajați în conținutul pe care îl căutați.

3 Utilizați apeluri clare la acțiune.

Ce doriți să faceți vizitatorii site-ului? Cumpărați produse? Înscrieți-vă pentru un buletin informativ de e-mail? Donați unei cauze? Gândește-te la butoanele tale. Design-le într-un mod care le face "pop" la un vizitator scanarea site-ul dumneavoastră. Și asigurați-vă că textul de pe buton este scurt și direct.

Fondul Wildlife World folosește butoane luminoase alături de bara de navigare, îndemnând vizitatorii să "doneze" și să "adopte", împreună cu apeluri puternice la acțiune pe tot conținutul lor.

4 Amintiți-vă că cu conținut, mai puțin este mai mult.

Utilizați ceea ce știți despre vizitatorii dvs. pentru a minimiza opțiunile acestora și concentrați atenția asupra conținutului, produselor și anunțurilor dvs. Afișați numai textul și elementele vizuale care trebuie să fie acolo - și nimic mai mult.

Site-uri Web pentru aplicații mobile cum ar fi Pocket -tend pentru a face o treabă excelentă în acest sens, concentrându-se pe explicarea aplicației, apeluri puternice la acțiune pentru a le instala, și poate câteva informații despre companie și un blog înrudit.

5 Nu vă fie teamă de spațiul alb.

Spațiul alb este pur și simplu un spațiu gol pe o pagină. Nu trebuie să fie alb - nu trebuie să conțină nici un text sau imagini. Dacă este făcut bine, poate îmbunătăți designul site-ului dvs. și poate îmbunătăți lizibilitatea. Spațiul alb poate ajuta, de asemenea, concentrarea directă și atenția; oferă o modalitate de a separa caracteristici și idei, astfel încât vizitatorii să poată discerne exact ceea ce doriți să vadă într-o privire rapidă, în loc să fie nevoiți să sortați vizual printr-un aspect zgomotos și aglomerat.

Google este exemplul final de utilizare a spațiilor libere. Nu putea fi mai curat - doar o pagină goală cu logo și cutie de căutare.

6 Îmbunătățiți designul site-ului dvs. cu culori atrăgătoare.

Alegeți o culoare care va oferi fundamentul întregului design al site-ului dvs. și apoi alegeți o culoare de accent contrastantă pentru butoanele importante și alte elemente de interfață. Aflați mai multe despre alegerea paletei de culori potrivite pentru marca dvs.

Întreaga piață alimentară este verde pentru culoarea lor primară a site-ului web, iar micul portocaliu al portocaliei secundare atrage atenția asupra conținutului recomandat.

7 Incorporați fonturi atractive și ușor de citit.

Utilizați, de asemenea, un tip atrăgător care este atât echilibrat vizual, cât și unic pentru a face textul site-ului dvs. clar și intrigant. Patru fonturi de vârf sunt Brandon Grotesque, Museo Sans, Railway și Playfair Display.

Site-ul belgian de îmbrăcăminte pentru copii Studio Aimee folosește Brandon Grotesque pentru o experiență de shopping curată și lizibilă.

8 Implicați utilizatorii cu imagini video și bogate.

Videoclipurile și imaginile sunt mai interesante decât conținutul în sine - de fapt, conținutul cu vizuale poate duce la o creștere de 100% a utilizatorilor unici. Deci, utilizați imagini scalabile (SVG) pentru a vă asigura o experiență de înaltă calitate pentru utilizatori atât pe desktop, cât și pe dispozitivele mobile.

Caritate nonprofit : apa afișează imaginile de pe front și în centru pe pagina de pornire, făcându-l primul lucru pe care îl vedeți atunci când vizitați site-ul web pentru impact maxim.


Păstrați vizitatorii implicați într-un site ușor de utilizat

Puteți avea cel mai atractiv site din lume, dar dacă este greu de utilizat, vizitatorii dvs. nu vor converti la clienți. Aceste șapte reguli vor asigura publicului dvs. o experiență fără probleme a utilizatorului.

1 Asigurați-vă că site-ul dvs. este prietenos pentru mobil.

Știați că 80% din căutările pe Web se fac acum pe smartphone-uri? Aceasta înseamnă că există o șansă bună ca cineva care vizitează site-ul dvs. pentru prima dată să o facă pe o platformă mobilă. Și dacă experiența mobilă este negativă, tocmai ați pierdut un client. Aflați de ce și cum să faceți site-ul dvs. mai prietenos cu mediul.

Experiența Everlane pentru cumpărături mobile este curată, frumoasă și ușor de folosit. Acesta include apeluri pentru a descărca aplicația pentru cumpărături, fără a vă face să vă simțiți că beneficiați de o experiență mai mică pe site.

2 Îmbunătățiți navigația.

Cu cat mai multe pagini trebuie sa navighezi pe site-ul tau pentru a gasi ceea ce cauta, cu atat este mai mare probabilitatea ca clientul sa nu mai fie frustrat de site-ul tau. De fapt, pentru un site web mediu, 40% din vizitatori vor pleca după ce au văzut doar o pagină ! Conținutul nu trebuie îngropat; nu-i face pe vizitatori să vâneze pentru ceea ce au venit. Navigarea dvs. ar trebui să fie bine organizată și logică din perspectiva utilizatorului. De asemenea, ar trebui să vă simțiți familiar, astfel încât utilizatorii dvs. să nu aibă o curbă de învățare.

Tildă Inc . are o bară de navigare simplă pe partea de sus a site-ului web, punctele importante de mai jos fiind explicate în secțiunea "Ce facem", ceea ce face ușor găsirea a ceea ce căutați.

3 Utilizați apelurile la acțiune pentru a face lucrurile mai ușor de găsit.

Gândiți-vă unde puteți plasa butoanele pe întreg site-ul dvs. pentru a facilita lucrurile importante pentru vizitatori. Dacă sunteți un site de comerț electronic, având butoanele care afișează "Magazin acum" vor avea un impact mult mai mare decât un simplu link de navigare; dacă sunteți o organizație nonprofit, un buton "Donați" alături de bara de navigare va face donarea unei briza pentru vizitatori.

Pătratul are o simplă chemare la acțiune "Începeți să vindeți azi" și butonul citește "Începeți". Nu este mult mai ușor decât asta.

4 Oferiți utilizatorilor capabilități robuste de căutare.

Gândirea atât la modul în care vizitatorii vor căuta pe site-ul dvs., cât și la modul în care vor fi afișate rezultatele este la fel de importantă. Experiența de căutare ar trebui să reflecte experiența dvs. de navigare cu privire la modul în care sunt organizate rezultatele. Incorporarea unor funcții precum auto-completarea va face căutarea mai ușoară și din perspectiva utilizatorului.

Zappos are un instrument de căutare inteligent, care este foarte precis și actualizează, de asemenea, filtrele din partea stângă pe baza termenilor de căutare.

5 Break conținutul cu anteturile de secțiune.

Când vă ocupați de zone cu conținut greu pe site-ul dvs., rupeți-l cu anteturile. Fie că este vorba despre un articol sau o descriere a produsului, anteturile vă oferă structura conținutului și ușurează scanarea.

Tory Burch combină moda, cumpărături și povestiri într-un singur loc, iar conținutul este întotdeauna ușor de citit, împărțit în bucăți mici, pentru a face vizitatorii mai entuziasmați de produse.

6 Vorbește ca o persoană adevărată.

Cu cât jargonul și utilizatorii care vorbesc de marketing trebuie să descifreze atunci când vizitează site-ul dvs., cu atât este mai puțin probabil să se angajeze cu marca dvs. Un ton prietenos, de conversație va facilita vizitatorilor să citească și să înțeleagă conținutul dvs., precum și să navigheze pe site-ul dvs.

Zipcar face ca serviciile lor să fie mai ușor de înțeles - și site-ul lor să fie mai ușor de navigat - cu vocea lor ușoară de brand.

7 Confirmați acțiunile vizitatorilor.

Dacă vizitatorii dvs. achiziționează un produs de la dvs., abonați-vă la un buletin informativ sau chiar distribuiți conținutul dvs., o bună practică este să afișați un ecran de confirmare care să le arate că acțiunea sa a trecut prin succes. Nu durează să folosești ecranul ăsta pentru a le mulțumi.

TheSkimm vă felicită și vă salută după ce vă înscrieți la buletinul informativ, cu o solicitare de partajare pe social media.


Testați-vă site-ul înainte de lansare

La lansarea sau relansarea unui site web, există întotdeauna legături care trebuie rezolvate. Este important să aveți timp pentru a testa site-ul dvs. și pentru a obține feedback înainte de a intra în viață.

1 Asigurați asigurarea calității (QA).

Dacă aveți resursele, angajați o echipă de asigurare a calității. Treaba lor este să testați site-ul dvs. într-un centimetru de viață (dacă site-urile Web erau în viață.) Dacă nu puteți angaja persoane în mod specific pentru rolul QA, atunci atât persoane interne cât și externe testează site-ul dvs. înainte de lansare făcând clic pe toate link-uri, completarea tuturor formularelor și încercarea tuturor serviciilor. Practic, dacă e ceva de făcut pe site, ar trebui să o facă. În acest fel, puteți remedia eventualele erori înainte de lansare.

2 Colectați feedback-ul utilizatorului înainte de a vă împinge site-ul în direct.

Aici intră testerele beta. Invitați un grup select pentru a oferi feedback despre elemente precum navigația, designul și experiența clienților. Este posibil să nu faceți modificări pe baza tuturor feedback-urilor pe care le-ați primit înainte de lansare, dar vă recomandăm să păstrați sugestiile în funcție de modificările de pe drum.

Crearea unui site de la zero - chiar dacă ați înscris o agenție care să vă ajute - nu este o fetiță mică. Am creat 3 pași la îndemână pentru a crea o listă de verificare a site-ului Engaging (PDF), astfel încât să vă asigurați că verificați toate articolele importante din listă în timp ce mergeți.

Tags: