Ghidul SEO pentru a conduce un trafic de calitate

Ghidul SEO pentru a conduce un trafic de calitate

SEO pe scurt

Optimizarea motoarelor de căutare (SEO) se referă la toate activitățile care vizează conducerea unui trafic de calitate către un site web prin listări organice de motoare de căutare. Pentru a funcționa bine, site-ul dvs. web trebuie să:

  • fii prietenos cu motoarele de căutare
  • au conținut valoros
  • poartă o anumită autoritate și încredere prin link-uri de pe alte site-uri web

Ai rezolvat totul? Atunci performanța SEO a site-ului dvs. web va trece prin acoperiș!

În acest ghid pentru SEO pentru începători, vă vom prezenta pas cu pas prin procesul de optimizare SEO a site-urilor dvs. web. După citirea acestui ghid, veți putea începe optimizarea site - uri web pentru mai mult trafic organic de unul singur . Prin trafic organic, ne referim la traficul pentru care nu ați plătit motoarele de căutare.

Să luăm interogarea „cumpără tricou online”. Secțiunea marcată în verde cuprinde listele neplătite. Aceste listări sunt ceea ce ne propunem cu SEO. Secțiunea marcată cu roșu conține reclame. Publicitatea în Google se face prin Google AdWords.

 

De-a lungul ghidului nostru pentru începători SEO vom folosi „Google” și „motoare de căutare” în mod interschimbabil din motive de comoditate.

Ce este SEO?

SEO reprezintă optimizarea motorului de căutare, "tactici SEO" cuprinde toate activitățile care vizează conducerea unui trafic de calitate către un site web prin listări organice de motoare de căutare. Trafic de calitate înseamnă vizitatori care sunt foarte relevanți pentru afacerea dvs.

Cum funcționează SEO pe scurt

Pentru a înțelege modul în care funcționează SEO, să analizăm mai întâi cum funcționează căutarea în Google.

Întrebi și Google răspunde. Când introduceți o interogare de căutare, Google răspunde la aceasta returnând paginile pe care le consideră relevante.

Să ne oprim o clipă și să ne gândim la asta: de unde știe Google ce pagini trebuie să revină și în ce ordine?

Pentru ca Google să poată returna aceste pagini, Google trebuie să știe că există, despre ce este vorba și cât de populare sunt.

Ce este nevoie pentru a performa bine în SEO?

Pentru ca site-ul dvs. web să aibă o performanță bună în SEO, trebuie să o facă

  • fii prietenos cu motoarele de căutare
  • conține conținut valoros despre subiecte pe care doriți să le clasificați în motoarele de căutare
  • poartă autoritate și încredere prin link-uri de pe alte site-uri web.

De unde vin aceste cerințe SEO?

Motoarele de căutare apreciază ceea ce vizitatorii site-ului consideră important și încearcă să surprindă acest lucru în algoritmii lor.

Acordați timp SEO. Pune-te la lucru.

Succesul unei tactici SEO nu se întâmplă doar peste noapte. SEO necesită răbdare, persistență și multă muncă grea. SEO nu se face niciodată; motoarele de căutare își modifică în mod constant algoritmii, iar concurenții dvs. încearcă constant să vă depășească.

„Nu există comenzi rapide?” s-ar putea să te întrebi.

Există tactici SEO pentru a tăia colțurile (adesea numite SEO pălărie neagră) și a obține rezultate rapid, dar nu le-am recomanda niciodată, deoarece acestea nu vor crea o strategie SEO durabilă. Ceea ce funcționează astăzi vă poate face rău mâine când motoarele de căutare ajung din urmă.

Un site prietenos cu motoarele de căutare

Bine, așa că primul pas către succesul SEO este să vă asigurați că site-ul dvs. web este prietenos cu motoarele de căutare. Dar ce înseamnă asta? Înseamnă că motoarele de căutare ar trebui să poată găsi și accesa paginile dvs. cu ușurință.

Ajutați motoarele de căutare să vă găsească paginile

Motoarele de căutare au așa-numitele „crawler” care caută în mod constant pagini pe web. Ei găsesc pagini urmând linkuri și analizând sitemap-uri XML.

Link-uri

Asigurați-vă că toate paginile de pe site-ul dvs. web sunt conectate. În caz contrar, motoarelor de căutare le este greu să-ți găsească paginile și să le atribuie popularitate. Conectați-vă cel mai mult la paginile dvs. de top și rețineți că linkurile din paginile corelate cu subiectele contribuie mai mult la relevanța actuală decât linkurile din paginile irelevante.

Este prietenos cu motorul dvs. de căutare pe site?

Motoarele de căutare îți pot găsi pagina? Utilizați ContentKing pentru a efectua un audit rapid.

Sitemap-uri XML

Un sitemap XML este un fișier formatat special care conține toate paginile pe care doriți să le indexeze motoarele de căutare precum Google . Sitemap-urile XML sunt utilizate numai de motoarele de căutare. Pentru a împiedica actualizarea manuală a sitemap-ului XML după modificări, asigurați-vă că este actualizat automat după fiecare modificare.

Ajutați motoarele de căutare să vă acceseze paginile

Crawlerele motoarelor de căutare nu văd paginile la fel ca oamenii. Se uită la codul sursă al unei pagini pentru a determina despre ce este vorba. Deci, evitați să vă bazați în totalitate pe imagini, cadre și JavaScript pentru a vă construi paginile, deoarece acestea nu oferă același context ca textul obișnuit.

Deși Google execută JavaScript, este un mod foarte ineficient ca motoarele de căutare să dea sens unei pagini. În general, paginile bazate pe HTML vor funcționa mai bine decât concurenții lor care se bazează în mare măsură pe JavaScript.

O structură URL clară

Alegeți o structură pentru adresele URL și respectați-o. Păstrați adresele URL cât mai scurte posibil și asigurați-vă că sunt semnificative pentru utilizatori. Acest lucru îmbunătățește experiența utilizatorului și vă ajută să preveniți dublarea problemelor de conținut .

Iată un exemplu de adresă URL bună:

https://www.example.com/iphone-8 
Iată un exemplu de URL rău:
https://www.example.com/index.php?productID=83671
Pe care ați prefera să faceți clic?

Experiența utilizatorului

Experiența utilizatorului joacă un rol în creștere în SEO. Are doar sens: dacă vizitatorii nu au o experiență bună pe site-ul dvs., atunci [de ce ar trebui să vă acorde Google poziții de top?

Cu toții ne place să încărcăm rapid site-urile web, așa că asigurați-vă că și site-ul dvs. se încarcă rapid. În mod ideal, site-ul dvs. web ar trebui să se încarce în mai puțin de 1 secundă, dar sub 2 secunde este totuși acceptabil. Cu cât site-ul web se încarcă mai repede, cu atât va fi mai bună rata de conversie. De fapt, Amazon a constatat că veniturile lor au crescut cu 1% pentru fiecare 100ms de scădere a timpului de încărcare.

Cu toții urăm site-urile web care sunt greu de utilizat pe dispozitivele mobile, așa că asigurați-vă că site-ul dvs. este compatibil cu dispozitivele mobile. Dacă nu sunteți sigur cu privire la gradul de utilizare a site-ului dvs. mobil, consultați instrumentul de testare Google pentru dispozitive mobile .

Mergeți ușor în ferestrele pop-up și anunțuri. Când vizitatorii ajung pe un site web, ajung cu un scop. Nu vor aprecia pop-up-urile și anunțurile care distrag atenția. Acest lucru va duce la o experiență proastă a utilizatorului și poate duce foarte bine la poziții mai mici în Google.

Conținut valoros

Al doilea lucru de care aveți nevoie pentru a clasifica cuvintele cheie pentru subiecte date este conținutul despre aceste subiecte în primul rând. De asemenea, conținutul trebuie să fie valoros pentru vizitatori și optimizat pentru motoarele de căutare.

Conținutul valoros vă va permite să vă îndepliniți obiectivele comerciale, cum ar fi vizitatorii care vă contactează pentru mai multe informații, precum și mai multe obiective axate pe SEO, cum ar fi obținerea de linkuri și partajări sociale.

Atunci când vorbim despre conținut optimizat pentru motoarele de căutare, înseamnă că este clar să le căutăm motoarelor de căutare despre ce este conținutul dvs. și pentru ce cuvinte cheie ar trebui să fiți găsit.

Dar - ce cuvinte cheie sunt acelea?

Cercetare cuvinte cheie: găsiți cuvinte cheie de interes

Fiecare strategie SEO începe cu a afla ce cuvinte cheie doriți să clasați. Fără a cunoaște aceste cuvinte cheie, nu aveți nicio modalitate de a vă optimiza site-ul pentru motoarele de căutare. Procesul de cercetare a cuvintelor cheie care prezintă interes pentru o afacere se numește Keyword Research.

Unde începe procesul de cercetare a cuvintelor cheie? Compania dvs. are anumite obiective pe care dorește să le atingă, iar strategia dvs. SEO trebuie să le susțină. Aveți și un public țintă. Să ne concentrăm asupra lor:

  • Ce cuvinte cheie folosește publicul dvs. țintă?
  • Ce intenție au atunci când caută un anumit cuvânt cheie; caută să cumpere sau doar caută informații?
  • Oamenii caută de fapt aceste cuvinte cheie?
  • Este realist că veți clasa aceste cuvinte cheie, ținând cont de concurență?

La toate aceste întrebări se răspunde în timpul fazei de cercetare a cuvintelor cheie. Rezultatul său este lista de cuvinte cheie pe care le veți încorpora pe site-ul dvs. web.

Strategia cuvintelor cheie: încorporați cuvinte cheie în pagini

Strategia dvs. pentru cuvinte cheie descrie exact cum veți încorpora cuvintele cheie cu care ați venit în faza de cercetare a cuvintelor cheie. Acest lucru ajută motoarele de căutare să înțeleagă mai bine pentru ce cuvinte cheie ar trebui să claseze o pagină.

Mai întâi asociați cuvintele cheie la pagini pe baza relevanței. Dacă vizați un set de cuvinte cheie cu o semnificație similară, atunci asociați-le la aceeași pagină. De asemenea, luați în considerare faptul că cuvintele cheie cu o concurență mare trebuie să fie mapate pe pagini puternice de pe site-ul dvs. web. Pagina dvs. de pornire este un exemplu excelent de pagină puternică.

După ce ați mapat cuvintele cheie la anumite pagini, definiți unde să încorporați cuvintele cheie în acele pagini. De regulă, paginile cu conținut redus pot fi optimizate doar pentru unul sau două cuvinte cheie. Pagini cu mult conținut, de exemplu, mai mult de 500 de cuvinte, pot fi adesea optimizate pentru 5-10 cuvinte cheie.

Deci, unde încorporați cuvintele cheie?

Cele mai importante locuri sunt în metainformații, titluri, conținut corporal și linkuri.

Meta informații

Când vorbim despre metainformații pentru SEO, ne referim la eticheta titlului și meta descrierea. În captura de ecran de mai jos, eticheta de titlu este marcată cu un dreptunghi portocaliu, iar meta descrierea cu una albastră.

Etichetă de
titlu Eticheta de titlu a fost mult timp unul dintre cei mai importanți factori în algoritmii motoarelor de căutare. Titlul descrie subiectul principal al unei pagini într-o scurtă frază. Eticheta de titlu arată astfel:

<title>ContentKing - Real-time SEO Auditing and Content Change Tracking</title>

Este afișat în filele browserului, dar mai important, în paginile cu rezultate ale motorului de căutare sau pe scurt pe SERP. Aceste rezultate arată fiecare informație scurtă a paginii: „fragmentul”. Pentru a vă asigura că motoarele de căutare afișează titlul pe care l-ați definit pentru o pagină, asigurați-vă că este relevant pentru pagină, unic pe site-ul dvs. și cu o lungime cuprinsă între 30 de caractere (285 pixeli) și 60 de caractere (575 pixeli).

Meta descriere
Meta descrierea descrie o pagină în una sau două propoziții. Ar trebui să descrie la ce se pot aștepta vizitatorii pe o pagină.

Deși meta descrierea nu este un factor în algoritmii motorului de căutare, joacă un rol esențial în a determina vizitatorii să facă clic pe fragmentul dvs. din SERP. Prin urmare, este important să creați cu atenție meta descrierea. Descrierea meta arată astfel:

<meta name="description" content="ContentKing keeps track of your website 24/7 so that you can catch unexpected changes and issues before search engines and visitors do. Try it today!"/> entru a vă asigura că motoarele de căutare afișează meta descrierea pe care ați definit-o pentru o pagină, aceasta ar trebui să fie: relevantă pentru pagină, unică pe site și cu o lungime cuprinsă între 70 de caractere (430 pixeli) și 150 de caractere (920 pixeli).

Titluri

Titlurile sunt folosite pentru a indica vizual o ierarhie și pentru a ajuta vizitatorii să scaneze rapid o pagină. Titlurile joacă un rol în algoritmii motoarelor de căutare. Includerea cuvintelor cheie în titlurile dvs. contribuie la clasarea acestor cuvinte cheie. Există șase niveluri de rubrică: H1 – H6. Un titlu H1 arată astfel:

<h1>No more SEO surprises</h1>
Dacă nu ați definit un titlu de pagină sau dacă motoarele de căutare nu au găsit titlul dvs. suficient de relevant, acestea pot afișa titlul H1 pentru o pagină ca titlu în fragment.

Titlurile H1 ar trebui să fie relevante pentru o pagină și unice pe site-ul dvs. web. Deși nu ar trebui să utilizați mai mult de un titlu H1 pe pagină, este bine să utilizați mai multe titluri H2-H6, atâta timp cât acestea susțin ierarhia vizuală a paginii. Titlul H1 ar trebui să fie cel mai mare titlu de pe o pagină, apoi titlul H2, apoi titlul H3 etc.

Conținutul corpului

Prin conținutul corpului, înțelegem conținutul vizibil pe o pagină. Când scrieți acest conținut, aplicați abordarea piramidei inversate . Aceasta înseamnă că începeți mai întâi cu cele mai importante informații și apoi continuați cu restul. De regulă, asigurați-vă că o pagină conține cel puțin 200 de cuvinte de conținut corporal.

În plus, cuvintele cheie nu ar trebui să conducă la alegerea cuvintelor. Concentrați-vă mai întâi pe lizibilitatea textului dvs. Nu vă optimizați excesiv conținutul prin completarea cuvintelor cheie; dacă nu se potrivește, nu se potrivește. Supra-optimizarea vă poate afecta clasamentul și poate determina plecarea vizitatorilor.

Legături interne

Linkurile transmit autoritatea și relevanța actuală de la o pagină la alta. Acest lucru este valabil pentru linkurile din același site web - numit intern - precum și pentru linkurile din afara unui site web - linkuri externe .

Dacă doriți să vă clasificați cu o pagină, trebuie mai întâi să vă asigurați că pagina obține cât mai multă autoritate și relevanță actuală posibilă din celelalte pagini. Pagina dvs. de pornire este un exemplu excelent de pagină care are multă autoritate. O pagină capătă relevanță actuală atunci când este legată de pagini corelate folosind texte ancore care descriu subiectul.

Marcaj structurat: ajutați motoarele de căutare să vă înțeleagă conținutul

În timp ce motoarele de căutare depun eforturi proprii pentru a determina ce tip de conținut se află pe o pagină, le puteți ajuta cu acest lucru adăugând un marcaj structurat . Etichetele de marcare structurate sunt indicii puternice pentru motoarele de căutare despre tipurile de conținut. Câteva exemple de tipuri de conținut sunt articole, cursuri, evenimente, posturi vacante și rețete.

Autoritate și încredere

Al treilea și ultimul pilon al SEO este autoritatea și încrederea. Dar nu este al treilea ca importanță. De fapt, autoritatea și încrederea au cel mai mare impact asupra succesului dvs. SEO.

Autoritatea este practic „puterea SEO”. Cu cât mai multă autoritate, cu atât mai bine. Autoritatea se obține prin link-uri de la cât mai multe site-uri web, precum și de la site-uri web autorizate.

Încrederea se obține prin respectarea liniilor directoare ale motoarelor de căutare și prin obținerea de link-uri de pe site-uri web de încredere.

Ar trebui să fie clar până acum: linkurile joacă un rol vital în succesul SEO. Asta nu doar pentru că transmit autoritate și încredere. Ele transmit, de asemenea, relevanță actuală. Un link relevant este un link dintr-o pagină despre același subiect. Între timp, nu toate legăturile sunt create egale. De exemplu, un link dintr-un articol de pe un site web de știri va trece de obicei de autoritate și încredere, dar nu are relevanță.

Tacticile de construire a legăturilor

Activitățile axate pe obținerea de linkuri se numesc link building. Construirea de legături este despre înțelegerea a ceea ce îi face pe oameni să bifeze. Dacă vă dați seama de asta, veți putea obține link-uri care împachetează un pumn.

Site-ul dvs. web nu va primi multe link-uri în mod natural. Nu puteți doar să vă publicați conținutul, să vă așezați și să așteptați ca oamenii să se conecteze la acesta. Nu funcționează așa. Mai întâi trebuie să-i ajuți să-l găsească.

A ajunge la public cu conținutul dvs. este foarte greu. De regulă, ar trebui să petreceți cât mai mult timp promovându-vă conținutul, pe cât îl creați.

Cum funcționează promovarea conținutului?

Trebuie să le oferiți oamenilor un stimulent pentru a partaja și conecta la conținutul dvs. Dacă conținutul dvs. este uimitor, singurul lucru pe care trebuie să-l faceți este să îi faceți pe oameni să-l conștientizeze. Motivul pentru ei de a-l împărtăși sau de a face legătura cu acesta este că vor să fie asociați cu acesta.

Nu putem fi toți numărul 1, deci conținutul dvs. este probabil bun, dar nu uimitor. Astfel, obținerea de legături va necesita multă muncă grea. Vă recomandăm să verificați cele 12 tactici de construire a linkurilor pentru a determina oamenii să se conecteze la dvs. pentru inspirație, pentru a vă asigura că puteți crea linkuri către conținutul dvs.

Concluzie

Pentru a avea succes în SEO, site-ul dvs. web trebuie să fie prietenos cu motoarele de căutare, să ofere conținut valoros vizitatorilor dvs. și să aibă autoritate și încredere. Trebuie să lucrați la toate cele trei aspecte și, de exemplu, să aveți conținut excelent, dar nici un link care să indice acest lucru nu îl va reduce. Dacă nu trageți pe toți cilindrii, rentabilitatea investiției pentru eforturile dvs. SEO va fi foarte dezamăgitoare.

Puneți-vă la lucru și nu vă pierdeți atenția asupra a ceea ce contează cel mai mult în SEO: vizitatorii dvs.

| Creare Site Scoala Gimnaziala | Realizare Site Scoala Gimnaziala | Realizare Site Gradinita | Realizare Site Primarie | Realizare Site primarie si institutii | Creare Web Site Primarie UAT |